bockbier proeverij 2017

13 Okt BOKbierfestival

Vrijdag 13 Oktober wordt de kleine bar weer overgenomen door de mannen van opener bier, tijdens de opener tap-take-over: BOKbierfestival. Net als vorig jaar en hebben we weer een groot assortiment van verschillend bokbier in huis gehaald waar je uit kunt kiezen.

Opener bier Bokbieren Tap Takeover? Hoe gaat dat in zijn werk?

Vanaf 21 uur is de kleine bok open voor alle bokbier liefhebbers en gaan we kijken welke dit jaar door jullie als lekkerste bokbier wordt verkozen. Het is weer in de vorm van een tap-take-over, dat betekent dat je geheel naar eigen tempo en smaak kunt bepalen wat je drinkt. Een enkel proefglas bokbier is 2,50, maar het is ook mogelijk om een strippenkaart af te nemen, hiervoor kun je 7 bieren naar keuze nemen voor slechts 15,00 (1 gratis dus). Op het proefformulier staan de bokbieren vermeld, op volgorde van alcoholpercentage. Op de achterzijde staat een stempelkaart, die we gebruiken voor het aankruisen van jouw 7 bieren. Moet lukken toch? 

Wat is een Bokbier eigenlijk?

Bokbier of bockbier (naar het Duits: Bockbier) is een sterk seizoensbier. Oorspronkelijk zijn bokbieren ondergistend, maar de laatste jaren zijn er in Nederland meer en meer bovengistende bokbieren op de markt gekomen. Een donkere variant wordt tussen oktober en februari verkocht (met een verkooppiek rond oktober en november) en wordt herfstbok genoemd. Vanaf de vastentijd tot mei wordt ook bokbier verkocht dat meestal blond of amberkleurig is en lentebok of meibok wordt genoemd.

Bokbier is van oorsprong een Duitse biersoort. Andere landen waar bokbier wordt gebrouwen, zijn Nederland, Noorwegen, Oostenrijk en Tsjechië. Het Nederlandse bokbier heeft zich vanaf de jaren 80 van de twintigste eeuw tot een afzonderlijke stijl ontwikkeld met zo z’n eigen tradities en als opvallendste kenmerk dat bokbieren zowel onder- als bovengistend kunnen zijn. Ook in België worden bokbieren in Nederlandse stijl gebrouwen, maar die zijn uitsluitend bestemd voor de Nederlandse markt. België zelf kent geen bokbiertraditie.

Waar kan ik me inschrijven?

Deze avond is het niet benodigd om in te schrijven. Kom lekker langs, de avond begint rond 21:00 uur en duurt tot in de late uurtjes. Je kunt in je eigen tempo de verschillende drankjes uitproberen. Een proeverij van 7 bieren kost 15 euro en daarbij worden ook kleine hapjes geserveerd.

We zien je graag verschijnen bij onze Tap Takeover!