Bier van het moment

Oud & Nieuw: Brand Imperator & Brand Saison

Twee speciaalbieren die op dit moment bij Brand Proeflokaal Café Gasterij Den Hamse Bok in het zonnetje staan, de Brand Imperator en Brand Saison; Oftewel Oud meets Nieuw! Waar Brand Imperator het oudste speciaalbier van Nederland is komt Brand Saison voor het eerst uit de Brouwketels.

Brand Imperator

Brand Imperator werd oorspronkelijk ontwikkeld als Bockbier, maar dan net iets milder. De rijke smaak en kleur dankt Imperator aan een volle blend van gebrande moutsoorten. Een ideaal speciaalbier voor zowel het voor- als najaar.
Momenteel staat deze bier keizer op onze Brand Seizoenstap. Zodra de lente aanbreekt zal hij weer plaats maken voor de Brand Lentebock.
imperator

 

Brand Saison

Sinds 2012 houdt Brand bier jaarlijks de Brand Bierbrouw Wedstrijd, speciaal voor hobbybrouwers. Hieruit zijn al leuke nieuwe bieren gelanceerd in het prachtige Brand bier rijtje:
2012: Brand BrouwersPils
2013: Brand Zwaar Blond
2014: Brand IPA
In 2015 was het biertype waarin werd gebrouwen Saison bier, thuisbrouwer Bart Engel’s recept werd als winnaar verkozen. Deze Saison heeft een uniek droog en fruitig karakter. Kenmerkend is het bloemig bouquet van hoparoma’s, mooi in balans met een frisse, fruitige, droge smaak. Een heerlijke dorstlesser tijdens de warme zonnige dagen.

saison

Zonnige dagen? Inderdaad de lente is nog niet eens aangebroken en er wordt alweer een zomers bier voorgeschoteld. Maar omdat wij Brand Proeflokaal zijn is dit bier nu al bij ons verkrijgbaar! Dit bier is nog niet verkrijgbaar voor de thuismarkt en dus nog zeer exclusief. Kom snel eens bij ons proeven, zodat wanneer de zonnige terrasdagen doorbreken je niet meer hoeft na te denken wat te bestellen.

Wil je nog meer weten over de Brand Saison en Brand Imperator? Bijvoorbeeld waar de naam vandaan komt of wat Saisonbier nou eigenlijk is, informeer dan gerust bij een van onze medewerkers.

Proost!