Kabouters en Hamse BOK-bier

Bier van het moment: KABOUTERS & BOKKEN. Het is zo ver, de eerste batch Hamse BOK is klaar en de wisseltap bevat weer ander bier.

Hamse BOK-bier

Zo’n twee maanden geleden plukten we de eerste HOP-bellen van de hop planten aan het Hamse Bok terras om deze vervolgens als verse hoparoma’s toe te voegen aan de zelf te brouwen BOK met Opener bier.

brouwproces bij Opener bier hopplukken

 

 

 

 

 

 

 

 

Intussen zijn er twee batches door de Opener bier brouwerij gemaakt en is de eerste dit weekend geproefd en gekeurd. Met trots presenteren wij onze eerste “Hamse BOK”, die vanaf vandaag exclusief te verkrijgen is.
Lees hier meer over het brouwproces en smaak van de Opener HamseBOK.

Kabouter bier

De wisseltap doet zijn naam eer aan en maakt weer plaats voor een ander bier: Chouffe Houblon triple IPA.

chouffe houblon

De brouwerij brouwt sinds 2006 deze blonde triple Indian Pale Ale in d’Achouffe en wel met 3 verschillende Hopsoorten, waardoor het zijn bittere smaak verkrijgt zoals een IPA betaamd. Houblon is het Franse woord voor Hop, vandaar de naam Chouffe Houblon. Met een alcoholpercentage van 9,0 % is dit een bier om van te genieten en rustig te drinken. Het bier is in twee maten glas verkrijgbaar, 20 cL en 33 cL.

Bierproeven

Bent u een speciaalbier liefhebber? Wij organiseren elke maand in samenwerking met Opener bier een masterclass bierproeven met elke keer een ander bierthema en andere speciaalbieren om te proeven. De eerstvolgende is op 12 November: Bokse Beergames 2016. Op deze avond combineren we het bierproeven met diverse bierspellen en kijken we welk team zich aan het eind van de avond als beste mag kronen en er met de felbegeerde titel vandoor gaat. Deze avond is op inschrijving, meer informatie over de Bokse Beergames en andere Masterclasses bierproeven vind u via deze link: hamsebok.nl/bierproeven .