aangepaste sluitingstijd

!aangepaste sluitingstijden en deurbeleid dit weekend (vr 5-jan & za 6-jan)!

Tegen onze eigen zin in, zijn wij genoodzaakt van onze eigen bedrijfsvoering en gastvrijheid af te stappen voor dit weekend. Waar de deur bijna altijd open is en de drempel zo laag mogelijk bij Den Hamse Bok, is dat deze vrijdag en zaterdag niet meer mogelijk.


Vrijdag 22 en 29 december werd de bokse sfeer telkens verziekt na 00:30 uur, door specifieke binnenkomende gasten. Terwijl wij een rustigere vrijdag avond hadden dan normaal gesproken, is het wel heel gezellig en voor alle aanwezigen leuk. Totdat er in een tijdsbestek van 15 minuten de deur wordt platgelopen met te beschonken personen, die zich vervolgens niet aan onze huisregels houden. De kerstversiering wordt kapot getrokken en van het plafond gehaald, de lampen worden stuk gemaakt en ze zijn erg ongeduldig en onvriendelijk aan de bar. We zien de personen die heel de avond er al waren met bosjes vertrekken, omdat de sfeer wordt verziekt en diverse jassen blijken te zijn gejat en in een uur tijd is het een grote bende. Na sluitingstijd zijn we met 6 medewerkers een uur langer aan het opruimen en schoonmaken dan normaal gesproken, om alles weer netjes te maken voor de volgende dag.

Buiten deze vrijdagen om is dit ook op zaterdagen het geval, maar dan in mindere mate en beter te controleren. Maar na gisteren avond is bij ons de emmer overgelopen.

Op een normale donderdag avond kwam er na 00:00 uur ineens weer een flinke groep binnen die de sfeer zo heeft weten te verzieken, dat wijzelf en onze medewerkers zich niet meer veilig voelden. Het is de zoveelste keer in de afgelopen drie weken dat we merken dat onze bedrijfsvoering niet past bij de situatie die zich voordoet.


Dit heeft ons doen besluiten, voor de veiligheid van onze gasten, medewerkers en onszelf, de toegangsdeur te sluiten. Op het moment dat de deur sluit van de locatie waar deze groepen vandaan komen, sluiten wij onze deur ook.

Waar wij normaal zeer positief er in staan en willen aanpakken, is die kans na alle afgelopen keren echt verkeken. We vinden het heel jammer voor alle gezellige bokgangers, maar het blijkt maar weer eens: “een paar raddraaiers, verpesten het voor de rest” .

Deurbeleid vrijdag 5 en zaterdag 6 januari:

  • Vrijdag 5 januari: vanaf 00:00 uur binnen=binnen ; buiten=buiten, 02:00 uur gesloten
  • Zaterdag 6 januari: 00:30 uur gesloten

Wij zien geen andere mogelijkheid voor dit weekend om de veiligheid en sfeer te bewaken voor ons team en gezellige bokgangers. Hopelijk heeft u daar begrip voor en zien we u voor middernacht, met zorgelijke groet,

Giselle & Ferry