18 september World Cleanup Day ’21

Op 18 september aanstaande gaat Café Gasterij Den Hamse Bok samen met Bird Brewery de strijd tegen zwerfvuil aan. Tijdens deze World Cleanup Day gaan zij samen met hun gasten de wereld een beetje mooier maken en stropen zij hun mouwen op. Niet alleen mooie woorden, maar actie. Voor iedere volle vuilniszak plant Gasterij Den Hamse Bok samen Bird Brewery bovendien ook nog een boom. 

1 Vuilniszak = 1 Boom

“Tijdens World Cleanup Day wordt er wereldwijd, in 180 landen, zwerfvuil opgeruimd”, vertelt Ferry van Gasterij Den Hamse Bok. “Het is een initiatief waar wij helemaal achter staan, omdat het mensen aanzet om samen iets te doen en het bewustzijn creëert.”

Vorig jaar begon Bird Brewery voorzichtig met een opruimactie waarbij twee horecazaken meededen. “Dit jaar zijn er al meer dan 60 zaken die samen de handen in elkaar slaan en gaan helpen op 18 september”, vertelt medeoprichter Ralph van Bemmel van Bird Brewery. “Bovendien is er een extra reden dit jaar: voor iedere volle vuilniszak bij een van de bij ons aangesloten locaties planten wij namelijk ook nog één boom. Dat maakt de wereld schoner én groener. Dus meld je ook aan via onze website bij Gasterij Den Hamse Bok!”

Limited edition gebrouwen: Kolibier

Ook de andere oprichter Rik van den Berg van Bird Brewery is enthousiast. “Om de dag extra leuk te maken brouwen wij een limited edition voor deze dag om samen mee te proosten. Wij hebben gekozen voor een Double IPA met de naam Kolibier. Het bier is vernoemd naar de kolibrie: een zeer actieve vogel met lange snavel die de nectar ‘prikt’ uit de bloemen.”

Over Bird Brewery

Als snelgroeiende brouwerij gelooft Bird Brewery dat zij impact kunnen maken op de biermarkt. Dat doen ze natuurlijk met hun prijswinnende bieren, maar ook door bewust om te gaan met de natuur. Dankzij verschillende initiatieven hebben zij intussen ruim 70.000 bomen geplant en meer dan 2,7 miljoen liter drinkwater gedoneerd. 

Help jij mee?

Jij kunt je ook aanmelden bij een van de vele startpunten via https://birdbrewery.com/opruimen/